Фестивали: подача заявок

Департамент кинематографии объявляет конкурс на лучший сценарий художественного фильма, посвященного образу Жусупа Абдрахманова
 
Департамент кинематографии при Министерстве культуры, спорта и молодежной политики КР объявляет конкурс на лучший сценарий художественного фильма, посвященного образу Жусупа Абдрахманова.
Подробнее ...
 

Кыргыз Республикасынын Маданият, маалымат, спорт жана жаштар саясаты министрлигине караштуу Кинематография департаменти Жусуп Абдрахмановдун бейнесине арналган көркөм тасмасынын сценарийине сынак жарыялайт

 

Сынактын максаты - кыргыз элинин чыгаан уулу, көрүнүктүү мамлекеттик жана саясий ишмери Жусуп Абдрахмановдун Кыргызстандын түптөлүшүнө кошкон салымын эске алуу менен жаш муундарды патриоттуулук нукта тарбиялоо жана атуулдардын арасында патриоттук ойлорду, маданий баалуулуктарды даңазалоо.

Подробнее ...
 

Төлөмүш Океев атындагы Улуттук “Кыргызфильм” киностудиясы 2022-жылга карата, ойномо  жана даректүү фильмдерге сценардык билдирмелерди жана киносценарийлерди кабыл алат.
 
Кабыл алуу 2021-жылдын 30-сентябрында аяктайт.
Подробнее ...
 
Алтынай Койчуманова
Контактные данные: Продюсерская компания "Ой Арт"
Рабочий адрес: Кыргызстан, 720030, г.Бишкек
ул. Динары Асановой, 1
 

 

 

 

Дата рождения: 05.02.1983 г.

Образование: 2004 Американский Университет в Центральной Азии - Бакалавр Искусств в Экономике
2005 Артслинк семинар для арт менеджеров
2006 «Produire au Sud» семинар для кинопродюсеров, организованный Фестивалем Трех Континентов (Франция)
 
 
Фильмография
 
Игровые фильмы:
 
2007 “Боз салкын”, реж. Эрнест Абдыжапаров (95 мин)
2008 “Адеп Ахлак”, реж. Марат Алыкулов (75 мин)
2010 “Свет-Аке”, реж. Актан Арым Кубат (90 мин)
2015 "Небесное кочевье", реж. Мирлан Абдыкалыков (78 мин.), ко-продюсер
 
Короткометражные фильмы:
 
2006 “Граница”, реж. Марат Алыкулов (20 мин)
2006 “Зимой”, реж. Эмиль Джумабаев (30 мин)
2006 “Обретение”, реж. Эрмек Исмаилов (15 мин)
2008 “Я”, реж. Тынчтык Абылкасымов (5 мин)
2010 "Карандаш от муравьев", реж.Мирлан Абдыкалыков (13 мин)
 
В процессе производства:
 
     “7 Новелл о революции”, фильм 7 кыргызских режиссеров (80 мин)